رئيس سازمان فرهنگي، اجتماعي و ورزشي شهرداري شهرکرد گفت: مردم عزيز و هيئتهاي مذهبي بايد بهمنظور پيشگيري از آلودگي و انتقال بيماريهاي مشترک بين دام و انسان، از ذبح و سربُري دامها در معابر و خيابانها و مسيرهاي تردد دستهجات عزاداري خودداري کنند.
به گزارش
هفت چشمه به نقل از
جهانبين نيوز، اکبر ايازي ضمن تسليت ايام عزاداري سرور و سالار شهيدان، حضرت اباعبداللهالحسين (ع)، در خصوص ممنوعيت کشتار دام در مسير دستههاي عزاداري گفت: باتوجهبه ذبح دام از سوي هيئتهاي عزاداري و برخي شهروندان در ايام دهه محرم بهخصوص در روزهاي تاسوعا و عاشوراي حسيني (ع) و اجراي سنت قرباني در مسيرهاي عزاداري، مساجد، تکايا و تهيه غذا براي عزاداران حسيني، از همه مردم درخواست ميشود بهمنظور پيشگيري از بروز بيماريهاي مشترک و حفظ بهداشت محيط و سلامت مصرفکنندگان، دام و گوشت قرباني موردنياز خود را از مراکز مجاز مورد تأييد دامپزشکي تهيه کنند.
رئيس سازمان فرهنگي، اجتماعي و ورزشي شهرداري شهرکرد ابراز کرد: توصيه ميشود هيئتهاي عزاداري براي ذبح دامهاي خود به کشتارگاههاي مجاز مراجعه کرده و لاشه و آلايش دام را براي پيشگيري از انتقال بيماريها پس از نگهداري ۲۴ ساعت در سردخانه به خارج از آن منتقل کنند.
ايازي تصريح کرد: باتوجهبه اينکه کشتار دام خارج از کشتارگاه سبب رهاسازي خون و پسماند کشتار و تجمع حشرات در معابر خواهد شد احتمال شيوع و اشاعه بيماريهاي قابلانتقال وجود دارد.
گفتني است: همه ساله با فرارسيدن ماه محرم کشتار دام در جلوي هيئتهاي عزاداري و در معابر عمومي انجام ميشود که اين موضوع مخاطرات زيادي را به همراه دارد.
کشتار دام در معابر عمومي از نظر بهداشتي تبعات زيادي دارد همچنين از نظر بروز بيماري، انتشار و انتقال عوامل بيماريزا تبعات منفي بسياري دارد، ازاينگذشته علاوه بر نجس بودن خون از لحاظ بهداشت رواني نيز مشکلاتي را براي افراد جامعه ايجاد ميکند.
زماني که دام در ميان افراد مختلف جامعه ذبح ميشود ممکن است افرادي با ديدن اين صحنه زمينه ترس در آنان ايجاد شود که اين امر در ارتباط با کودکان مهمتر است و زماني که فرد ميبيند يک موجود زنده در مقابل او سربريده ميشود و خون آن موجود جهش پيدا ميکند و در حال دستوپازدن است اين صحنهها باعث ايجاد يک حالت ناخوشايند رواني در افراد بهويژه کودکان بيننده ميشود.
در حال حاضر يکي از معضلات بهداشتي موضوع ذبح دام در معابر عمومي است که اين امر بيشتر در ايام محرم در مقابل هيئتهاي عزاداري مشاهده ميشود و خون دام ذبح شده يک منبع آلودهکننده محيط است و از لحاظ شرعي نجس و يک محيط مناسب براي رشد و تکثير عوامل بيماريزا است که توسط گردوغبار به افراد و اجسام منتقل ميشود و پس از آن وارد زندگي افراد ميشود و بيماريهايي را به وجود ميآورد.
انتهاي خبر/۱۰۲۰ج